lördag 21 december 2013

Misteln på plats.......

Nu känns det bra......Misteln är Västmanlands landskapsblomma och jag är född i Västerås......det finns mycket berättat om denna växts egenskaper som numera också anses den bringa LYCKA och skrämma "otyg" från hemmet.....*** och så det där med kyss naturligtvis som Hajan så riktigt kommenterat

LÄS mer om Mistel HÄR

Var en sväng till Frölunda Torg och jag var inte ensam där.....som tur var skulle jag inte köpa några julklappar...men det blev en julbukett och denna Mistel.
Förr tyckte jag inte om Nejlikor men jag har ändrat mig. Dessa har en vacker "julröd" färg och är ju hållbara vilket ju tyvärr inte rosor är.

Sen är det väldigt spännande inför kvällens Lottodragning. Jag har några enkelrader......Om man är skrockfull och det kan jag (otroligt nog...) känna mig ibland så väntar money money.
Länk till Money Money med ABBA

Det har kliat i vänster hand väldigt mycket den senaste timmen vilket betyder att "pengar/inkomster är på ingång"......och är det inte Lottoraderna så kanske det är den Bingolott som jag köpt idag.

Jag har inte köpt någon sådan sen förra Uppesittarkvällen. Det har liksom blivit lite av en tradition att ha en sådan lott och jag slog till med en, ja, ni ser

Har läst på nätet att det är Storm och blåst på väg in mot Sverige igen. Och tydligen värst här på Västkusten.....undrar om Mistel kanske kan skydda mot sånt?

Skojar förstås men nu börjar det väl bli rätt trist med vårt väder. Min lust att julhandla försvinner liksom eftersom det inte inbjuder till att "strosa" omkring i city och fönstershoppa och göra ett och annat oväntat inköp.

Trevlig lördagskväll 
önskar jag
härifrån Lyan

18 kommentarer:

 1. Kikar in och Önskar dig en jätte fin jul.
  Kramizar

  SvaraRadera
 2. Hej lilla vän, vet du Maj förr hade jag alltid en mistel hände i dörröppningen till vardagsrummet. Här har jag inte haft någon. hos oss betyder det att man kan få en kyss under den. Jag har haft ett par sköna timmar ihop med Martina 18,5 år och sonen min. I morgon kommer det gäster hit , vi skall ha 11 kaffe de vill lämna en blomma. Alla är så snälla och rara Maj. Ha det bra nu, och tag dig en Glögg i blåsten, alltid gör den någon nytta. kramar från Harriet

  SvaraRadera
 3. Tänkte inte ens på att skriva om "kyss under misteln".....för det var för självklart. Hade det inte varit för Lycka mm så hade jag inte köpt någon för det där med kyss i Lyan känns fn inte riktigt aktuellt. Kram

  SvaraRadera
 4. God kväll !
  Ojojoj! Har glömt köpa mistel!!! Tack för påminnelsen!

  Ha det då gott
  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att julstämningen inte är på topp pga allt regn! Jag bor ju också i Göteborg så jag vet hur det är. Men jag är glad att det i alla fall inte är halt ute.
  Det blev Frölunda Torg i dag för mig också!
  Önskar dig en Riktigt Fin Jul i lyan
  Marie

  SvaraRadera
 6. Jag önskar dig en riktigt God Jul. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ville titta in och önska Dig en God Jul...tack för allt du "bjuder" på i Din härliga blogg. Kommenterar sällan, men läser den ofta!!
   Kram ...en 42-a

   Radera
 7. Jag ska blogga om det senare, men ville berätta för dig först eftersom du varit så engagerad! Jag VANN över Tele2!!! Ringde upp dem igen idag för nu skulle de i sin tur fått in sitt avtal. Det dök ju upp ytterligare en sak nämligen - de hade gjort om det till mobilt bredband, vilket jag inte hade (och var för oteknisk för att begripa). Den trevliga tjej jag pratade med lyssnade igenom ljudfilen från samtalet, återkom och sa "Vi stryker detta, han har på flera stället uppgett fel information". ??!!!! Allt är borttaget, kommer fortsätta som vanligt, och jag behöver inte betala mig ur det! Vilken julklapp!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Så fint med misteln!
  Vilken tur att man kan ändra sig. Nejlikor är tacksamma blommor som står ganska länge.
  Lycka till i kväll. Hoppas du kammar hem storvinsten :)
  Kram och god jul!

  SvaraRadera
 9. Hej Maj!

  Hoppas du haft en fin o mysig julhelg. Så vacker den är Misteln. Har aldrig haft någon äkta sån. Är nog inte så vanligt här uppe verkar det som. Har inte sett den säljas här omkring i alla fall. När jag var på "Julgruppskvällen" i handelsträdgården Sinnenas Atelje, sa floristen en sån fin sak om Nejlikor. Hon kallade dem för "Jalikor". Hon sa att det numera var ganska vanligt med dessa blommor i brudbuketter. Och inte kan man ju ha något med nej i en sån bukett. Därför hade dom bytt namn på dem till JALIKOR :o) Himla fiffigt tycker jag!

  Vilken vacker och djupröd färg på dina jalikor!

  Ha ett gott slut på 2013 och ett gott nytt 2014!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 10. Nej mot storm och regn skyddade nog inte din mistel för usch vilket väder vi haft..
  Vi hade också en Bingolott som barnbarnet fick roa sig med och vi vann faktiskt en ny lott.. Vi har ju Allum här i Partille och jag trodde nästan att hela världen var där förra Söndan när vi skulle handla det sista..

  Kram Maidi

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 11. Undrar hur det är med dej Maj...hoppas allt är bra.
  Kramen från Eva

  SvaraRadera
 12. Söta Maj! Nu börjar jag bli lite orolig. Vart har du tagit vägen? Saknar dej här. Hoppas allt är bra med dej och att du bara tagit en paus.

  Kramar
  Monika

  SvaraRadera
 13. Kikar in och önskar dig God fortsättning..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 14. Hallå Maj... var är du... hoppas allt är bra... saknar din blogg...
  Kram

  SvaraRadera
 15. var håller Du hus, har något hänt. så tyst brukar du inte vara.

  SvaraRadera
 16. Hej Maj!
  Börjar bli lite orolig....Hoppas allt är bra med dig.
  Kram Susan

  SvaraRadera
 17. När jag var ute och gick idag kom jag på att jag inte hört något från dig på så jättelänge. Hoppas att allt är väl!
  Kramar
  Agneta

  SvaraRadera