onsdag 18 december 2013

Motionera inomhus....?

Jag är urdålig, mer än urdålig på att motionera! Det är inget nytt och jag har aldrig lyckats hitta en aktivitet som jag gillar och som jag klarar av......tror själv att det lite grand beror på det stillasittande arbete jag haft nästan hela yrkeslivet.
Om jag ska vara ärlig så har jag väl inte ansträngt mig i överkant för att hitta något. Provade att simma lite i Sporthallen....massor av "tanter" som frustade på i vattnet och simmade på mig och trängdes....sånt gillar inte jag. Gympa i grupp där man ska följa en instruktörs  "armviftningar". Jag kom alltid i otakt....varför stod inte instruktören med nacken mot oss så man visste hur rörelserna skulle göras? Inget för mig! Ni ser väl röran av armar åt olika håll på bilden.....


Som "kontorsråtta" var det bara att börja arbetet kl 8 (senare år möjlighet till flex) och sitta vid sitt skrivbord hela dagen med kortare avbrott för en kopp kaffe, vid skrivbordet, och lunch förstås.
Jag, kroppen, blev nog van vid att trivas med att sitta still.....??

MEN nu måste jag försöka, för vilken gång i ordningen vet inte jag, att börja om. Jag gillar att gå (men inte i duggregn mm) men det är , tycker jag, så tråkigt att gå själv....Och det var nu idag jag fick iden! Varför inte gå regelbundet inomhus!

För att inte bli sittande framför datorn som står nära fåtöljen eller försvinna i böckernas värld så ställer jag Timern på 1 timme. RRRRIIIIINNNNGGGGG! 5-10 min promenad inne med stegräknaren på.Efter en timmer ringer det igen och så ska det hålla på så länge jag är stillasittande inne.
Hoppas det kommer att fungera!!

Min favoritsoppa har jag skrivit om flertal ggr och idag blev jag så sugen på den igen. Men jag hade inte så mycket purjo som behövs så det blev en rödlök istället. Ser snyggt ut i kastrullen men purjo är godare
Fräckt att hämta persilja på altanen i skenet av en ficklampa

OK! Bara 5 min kvar tills det ringer! Bäst att avsluta för denna gång.......håll gärna en tumme för att jag inte tröttnar på detta och sen fortsätter att gå utomhus när väder så tillåter.


6 kommentarer:

 1. Håller båda tummarna :)

  Kramen från Eva

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen mig vad det gäller motionen. Jag sitter oftast i vår stora hall och tittar på TV och bredvid soffan står mitt "onda samvete" - en motionscykel. När jag är riktigt på hugget, så går det jättebra att cykla under tiden som man tittar på TV, men det är lätt att glömma bort. Ett tag tänkte jag att jag skulle trampa på under den halvtimmen som det är nyheter, men det fungerade inte så bra. Det passar mig bäst att "cykla" på förmiddagen har jag kommit på. Kalorimätaren gillar jag bäst och det är den som gör att jag överhuvud taget sätter mig på denna sak.
  Lycka till med ditt motionerande - jag ska tänka på dig när jag sitter i soffan!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det är lätt att börja träna, svårt att fortsätta. Senaste året har jag gått på iTrim. Både för att få bort några kilon och för att träna. Väldigt lagom för mig, en intensiv halvtimme med maskiner som är lätta att hantera, ingen grupp eller ledare. Så har man gjort ett pass! Det underlättar att en fin kompis också går, vi drar varandra till träningen - det är bra.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om gymnastiken det kan man göra gratis hemma om man så tycker ,att promenera inne ja det gör jag hela tiden för jag glömmer hela tiden saker så jag får gå fram och tillbaka man kan säga att mitt minne håller mig igång ,kram nette

  SvaraRadera
 5. Hej Maj!

  Jag menar så klart att jag inte behöver få några julklappar. Tycker jag har allt jag behöver. Och att mina flickor med familjer behöver sina pengar till annat. Vi ger pengar till våra barn. Ibland även någon nyttopryl till deras hem. (Som förra året när dom fick nya dammsugare). Dom kan köpa det dom själva vill och får mycket mer för pengarna när sakerna inhandlas efter jul. Sedan har vi också sedan något år tillbaka en julklappslek. Vi kommer innan överens om hur mycket det får kosta. Tex max 100 kr. Och så ska alla ta med var sitt paket. Sedan blir det lottdragning och massor av byten innan allt är klart. Vi brukar ha jättekul med detta. Barnbarnen får så klart "vanliga" julklappar :o)

  Då det gäller motion så föredrar jag nog promenader. Helst med stavar. Tidigare i mitt liv simmade jag också en gång i veckan. Numera går inte det. Klarar inte av det kalla vattnet. Hade jag plats för ett "gåband" skulle inte det vara så dumt när det är för kallt ute.

  Soppan ser väldigt god ut. Den får jag allt testa vid tillfälle! Klart jag håller tummarna för dej! :o)

  Må så gott!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera