fredag 13 december 2013

Har jag blivit huslig.........

Undrar varifrån inspiration kommer? Det är jag nog inte ensam om att fundera på....en filosofisk fråga eller något för hjärnforskare.......Det händer mig ganska ofta att jag bara känner "det här måste jag bara göra och det NU"........

Denna gång är det nog allas vår Ernst som inspirerat mig. Men jag gillar Marmelad på skorpor med ost och har länge tänkt försöka mig på att göra egen. Jag har inte hittat något recept som verkar tillräckligt lockande men nu fick jag sån lust att prova.......Är väldigt glad att jag sparat på lite småburkar att ha marmeladen i (köper bla ofta Fikonmarmelad) Länk till Ernst marmelad HÄR


Blev den god? Tror den mår bra av att stå tills imorgon och "gotta till sig".......speciell smak med bla lime,grape och kanel......men jag gillar den.

Hör och häpna men strykjärnet fungerade idag! Stod nog och som marmeladen "gottade till sig".....

Nu är stolarna julpyntade och nu räcker det för i år här i köket.


Som om detta inte var nog fick jag lust att prova ett för mig nytt recept på kycklingfilé. Väldigt gott tyckte jag.
Länk till receptet HÄR

Jag har tittat på Postkodmiljonären och På spåret medan jag bloggat......men nu måste jag koncentrera mig på de återstående frågorna. Gillar frågesport!

Fortsatt trevlig Lusse!

6 kommentarer:

 1. Så huspysslig du är, och vad fint du har det därhemma.
  Marmelad, är jättegott på skorpor.
  Köper alltid färdig, en speciell jag tycker om, men eftersom du bjuder på så mycket inspiration, så vet man ju aldrig vad jag hittar på i framtiden:)
  Kycklingrätten, ser också god ut.

  Kramen från Eva

  SvaraRadera
 2. Åh vad mysigt du har det hemma i lyan! De röda stolskjolarna passar så fint till dina möbler. Jag har aldrig varit någon marmelad-fan, men det ser verkligen gott ut. Ska kika på kycklingsreceptet för idag ska vi äta just kyckling. :)

  Önskar dig en fin helg!
  Kramen
  Ina

  SvaraRadera
 3. Jag är också en stor marmeladälskare. Vi ska ha marmeladprovning i mellandagarna på de marmelader jag kokt nu i höst. Ska bli spännande. Så julfint du har i ditt kök nu. Kram

  SvaraRadera
 4. Maj! Måste säga att du är helt fantastisk på att få till det fint. Trots att du bor litet så får du till det storslaget. Jättemysigt där i din lya! Marmeladen ser väldigt smarrig ut. Har aldrig gjort egen. Om jag gör den där får jag nog utesluta grapefrukten. Den går inte ihop med en av mina mediciner. Fikonmarmelad brukar jag också köpa. Den gillar jag skarpt på ostbrickan.

  Ha en fin helg!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 5. Kan vara roligt att pröva lite nya recept och Ernst är ju en inspirationskälla gillar hans program mycket. Så fint å juligt du har i ditt kök, mysigt.
  Ha en finfin helg/kram

  SvaraRadera
 6. Hejsan duktiga Maj, oj vad Du ligger i. Så mycket gott Du fixar till. Jag däremot gör
  inte att skit mer än lagar min mat. Att det skall vara så jäkligt att bryta revben.
  Den 19 skall jag till Doktorn får vi höra., vad hon tycker då. Jag brukar ju baka 1000 tals
  skorpor det bliver inga i år, ingen väntar sig det heller, men det känns lite tråkight det har varit en sådan trevlig tradition med mina skorpor.
  Så fint Du har i ditt kök, jättemysigt. Kram Hajan

  SvaraRadera