torsdag 5 december 2013

Brandfilt inköpt......

Igår em åkte jag till "stora varuhuset" som jag märkt att vissa skriver om Ikea. Jag har en garderob i hallen som jag MÅSTE inreda med hyllor/fack för att kunna lägga jumprar, dukar mm i hyfsat god ordning.
Jag hade kollat på nätet och tänkte det fixar jag lätt och beställer sen hemtransport. Monteringen har jag tänkt att jag ska klara......MEN det var en hel vetenskap med vilka skruvar som skulle användas till vilket väggmaterial, jag har ingen borrmaskin, med hjul/utan hjul osv.
Nu har jag en 25-sidig broschyr att bläddra i.......pust! PS.Uttryckt mig oklart förstår jag. Jag köpte inget men ska försöka förstå vad jag behöver och om det passar hos mig. DS.

I verkligheten ser de bra ut tycker jag
MEN det som var en överraskning och mycket lätt var varorna på Ikea Family. Där fanns både brandsläckare och brandfiltar. Så som ni förstår köpte jag en brandfilt till att börja med

79 kr om man är medlem
 Finns det någon som lämnat Ikea utan att ha köpt åtminstone ljus,servetter eller liknande. Jag fick med mig detta hem också

Röd toaborste är v'äl ett måste?

Hade dessutom tänkt mig att äta på varuhuset när jag ändå var där. Jag tycker de har god mat! Och det vill jag lova att jag inte var ensam om. Restaurangen var proppfull med "mumsande gäster"....varför då? Ja, det serverades ett jättefint Julbord för bara 99 kr. Lax, skinka, ägghalvor, korvar av alla slag osv.


Så någon mat blev det inte för min del denna gång utan köpte den nästan oförskämt billiga varmkorven för 5 kr + dricka. Kan inte säga annat än att han är smart den där Ingvar......mätta och nöjda kunder orkar handla mer.

Det blåser och viner utanför fönstren i Lyan. Har just varit ut på altan och hämtat in ett blombord som blåst omkull. Får väl hoppas att julpyntet står kvar.......Undrar hur det kommer att bli här på kusten senare idag.

4 kommentarer:

 1. Det där känner jag igen, att det ser lätt som en plätt ut,
  men visar sej att så är det...inte.
  Jag fick anlita hjälp för att få ihop mina Ektorpfåtöljer nyligen.
  Otroligt, men jag blev helt snurrig och fattade liksom ingenting :)

  Kramen från Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske missförstod varandra. Jag köpte inget för jag begrep inte vad jag skulle köpa av alla olika varianter. Och vilket matr jag har i väggarna osv. Nu får jag bläddra i broschyren och försöka begripa vad jag ska köpa eller om jag struntar i det. Stormen Sven viner runt knutarna och det går inte att sova......förfärligt väder !

   Radera
 2. Usch vilket oväder ni har där hemma....ljus och servetter åker alltid ner i korgen......

  Kram från Thailand!

  SvaraRadera
 3. Glömde säga grattis!

  SvaraRadera