söndag 19 maj 2013

Hur mycket prylar/kläder har jag egentligen?

Igår var jag förhoppningsvis till mitt tidigare hem (7 rum och vindar/förråd) och hämtade lådor mm. Jag bara undrar HUR mycket saker,kläder och prylar av alla de slag som samlats från det jag flyttade hemifrån tills nu. Ca 50 år snart!!


Otroligt mycket kan jag säga. Och inte blir det större utrymme i min etta när nya kartonger/kassar kom till igår. Jag tyckte själv att jag var på god väg att få ordning och började trivas......men nu är all ork borta.

På altanen har jag nu ett matbord med 2 stolar och det blir nog bra ........


Min far var ju jägare och det har satt sina spår i de saker som är kvar efter föräldrarna. Önskar så att jag hade en öppen spis och plats för pappas stolthet, älghornet med 18 taggar. Den älghistorien har jag hör mycket om.....men tyvärr finns inte utrymme hos mig och jag funderar nu på att försöka sälja det via Blocket/annons i GP.

Så finns det någon läsare som är intresserad så hör gärna av er......

Det jag får plats med är Sidensvansarna som funnit i hemmet så länge jag minns. En flock Sidensvansar hade, enligt pappa, förätit sig på frysta rönnbär och hittades döda vid trädet.....tragiskt!

Nu vet ni vad jag håller på med i väntan på dagens positiva händelse, Finalen i hockey VM. Man ska ju inte ta ut segrar i förskott men nu känner jag mig ganska säker på att "vi" fixar första platsen. Hemmaplan och allt.....

"Optimisten har lika ofta fel som pessimisten
men optimisten har mycket roligare."
Friedrich Wilhelm Nietzsche


6 kommentarer:

 1. Lilla Maj, jsg tycker nästan synd åt dig, jag vet hur svårt det kan vara att få plats med allt.
  Jag har ju talat om för Dig att jag har 5 eller 6 kartonger uppe på vindskontoret, sådant jag aldrig packat upp här. Men det kymiga är att jag saknar inget. Jag har sagt de får stå där tills jag dör, De får göra vad de vill med dem då. Bordet verkade bra på altanen. Sätt ut annons på
  allt Du inte vill ha. Försök att ta det lugnt
  allt brukar ordna sig i alla lägen ändå.
  lilla Maj en stor kram från Harriet

  SvaraRadera
 2. ja,otroligt vad man samlar på sej,jag tycker att jag har rensat jätte mycket varje gång som jag flyttat men ändå är det en massa grejer i källaren
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Jag försöker med göra en liten rensning varje år, men det tycks vara lika mycket när jag startar året därpå. Tänk om man inte var så sentimental och tvunget skulle samla på allt. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 4. Hej Maj!
  Vad man samlar på sig..själv tycker jag inte det var länge sen jag rensade ut våra vindsförråd, nu är de "knökfulla" igen..

  Håller tummarna för vinst ikväll!

  Grattis på namnsdagen förresten, såg att det är "Maj" och "Majken" idag:)
  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej Maj! Ja, man samlar mycket saker o kläder under alla år! Flyttar man eller nått så fattar man hur mycket prylar man har! Sidensvansarna är jätte fina!
  Önskar dig en skön start på veckan!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 6. Du hade rätt om matchen igår och det gläder mig, hihi
  Ja, det kanske blir svårt att "knöka" in det där i din lägenhet ;)
  Kram

  SvaraRadera