tisdag 23 juli 2013

"Gott" och blandat........

Igår var jag hos Fia en stund på em. Det var otroligt varmt och kvavt här i Gbg igår vilket faktiskt är rätt ovanligt. Jag tycker ju att det i vanliga fall blåser ofta, ofta.....Men som tur är har Fia skugga på sin altan och där sov hon så gott. Hemma var det ca 30 gr i lyan och altanen omöjlig att vistas på!

Ca 40 kg väger foten!!


Finns ju ett talesätt som säger  "den som köper billigt köper dyrt" och det gäller mina parasoll på altanen.
Jysk kanske är bra på mycket annat men urusla parasoll i plast tycker jag de ska sluta sälja. Fick hjälp av sonen att införskaffa ett nytt litet parasoll och en ordentlig fot till mitt stora (Jysk än så länge).
Idag har det varit hanterbar värme, både inne och ute så det blev sill-potatis-gräddfil-hårdbrödmacka till lunch på altanen. Sällan brukar jag väl bli glad över moln men dessa små vaddtussar gillade jag.


Till efterrätt blev det färsk annanas. Hur kan det bara finnas så goda frukter! Undrar om man skulle kunna leva på bara frukt o grönt.....kanske inte men mycket mer av frukt i kosten!


 Men det är klart att skorpor,marmelad och eget pepparmintte vill jag inte missa....

Nu har jag en ny veckortidning att läsa i.....lagom litteratur en sommardag!
3 kommentarer:

 1. Först måste jag hålla med dig, det har varit
  alldeles för varmt ett tag. I dag har vi rätt många moln, känns lite skönt. Det är klart mitt på dagen kan Du ju inte sitta i värmen. När man var yngre älskade man ju solen, men inte nu längre. Men jag äter min middag varje dag på balkongen. Vet Du nu har jag suttit och sett på Livet i Finnskogarna. Rätt bra, men det är nog
  fjärde gången som den går. att de inte kan visa
  lite nytt emellanåt. Just nu är det övermulet
  hoppas det inte bliver åska, i morgon skall jag ner i Centrum, man måste fylla på ibland.
  Ha det så gott det går i värmen, hälsar Hajan

  SvaraRadera
 2. Hej Maj!
  Hoppas allt är bra med dig! Vilken mysig altan lilla Fia sover på:)

  Ja, vad varmt och kvavt det var igår, idag har det varit lite svalare.

  Ha en mysig kväll,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. Oj vad varmt ni har!! I alla fall verkade nu Fia sova sött! :) Här har det varit ca 13-15 och hård nordlig vind ca 1 v men i dag blev det 23 och bara lite nordlig vind!
  Skorporna med marmelad och ost saknar jag verkligen!! Gluten fria skorpor har jag inte hittat som är goda oftast så skarpa så de knappt går att tugga!!
  Ha en fortsatt fin och somrig vecka!
  kram

  SvaraRadera