torsdag 22 augusti 2013

Är människan ond eller god...?

Nu är inte jag bättre än de tidningar som, i mitt tycke, alldeles för ofta "gottar sig" i negativa nyhet. Jag förstår väl att politiker, företagsledare,Kungafamiljen mfl kan göra misstag, göra en felsägning eller tom kanske göra/säga något som är mindre lämpat.
Men jag tänker på ".....vem är Du att kasta första stenen......"
Nu är Kungaparet på resa genom Sverige och media, iallafall vad jag känner till, har ju varit mer än sparsamma att rapportera om det. Det är väl ändå inte så att "alla" är emot Kungahuset.
Men nu slog Aftonbladet på stora trumman för här var det negativa grejer på G

De förfärliga bilder som når oss från Syrien om gasattacker är nästintill ofattbara. Här blir det inga foto.

Jag har skrivit det tidigare....jag har sedan tonåren funderat omkring detta med människans ondska och hur detta kan hända? Jag tror ju att alla föds som goda människor med en mängd goda förutsättningar att bruka här i livet. Men på resans gång händer något......Har en god vän som skrivt en uppsats om Anders Breivik som en del av hennes Teologie Kandidatexamen. Rekommenderar den!  HÄR är LÄNKEN
Låt er inte avskräckas av att inledningen, väldigt kort, är på engelska.

**********************************************************************************

Gillar ni spel online? Jag brukar spela/lägga patiens. Ett väldigt bra sätt att koncentrera sina tankar för en stund...och kanske lyckas med att den "går ut". Jag har alltid gillat kortspel och patiens har hängt med genom åren fast då med vanlig kortlek förstås. Blir mest Harpan och Spindelharpan på nätet....Harpan som jag just klarade av

Något annat som jag gillar är frågesport. På sidan Vetgirig.nu (Grrrr bilderna igen)
kan man välja mellan en mängd av ämnen och alltid lär jag ju mig något! Kul...

På tal om frågesport hinner jag se slutet på "vem vet mest". Gillande inte detta program i början men nu brukar jag titta.

ÖNSKAR  TREVLIG  KVÄLL!

3 kommentarer:

 1. Jag tycker synd om så kallade offentliga personer som blir granskade både fram och bak. Att frossa i människor fel- steg eller sägande - jag har svårt att förstå detta. Är det verkligen så att tidningarna säljer mer på grund av sina "saftiga" löpsedlar om negativa händelser som människor sagt eller gjort.
  Här har du en till som gilla patiens. Jag tycker det är avkopplande och nästan varje kväll lägger jag en patiens på nätet - den går sällan upp men det är ju alltid spännande - om den gör det. /www.kluras.se/patiens/solitaire/
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. jag brukar se detta, men tycker frågorna är så orättvist fördelade,
  en del är ju " skitenkla " sen är det ju frågor som inte är av denna världen. det är inte rättvist.
  Polargrevinnan har rätt, det är ju på rubrikerna de säljer,
  Tyvärr är Aftonbladet värst.

  SvaraRadera
 3. Det är ett riktigt spännande ämne det där med om människan är god eller ond. Själv tror jag att vi är både och. Vi har det liksom i våra gener, förmågan att välja att göra det onda eller det goda. Tyvärr har jag inte hunnit läsa din länk. Ibland kan jag känna att även de som begår fruktansvärda handlingar själva är offer för ondskan. En stackars barnsoldat kan kanske inte hållas ansvarig för allt otäckt den tvingas göra, men här och nu i vårt fridfulla land kan vi försöka göra en massa goda val.

  Jag håller med dig om det tragiska i alla mediedrev. Det finns liksom ingen förlåtelse för den som begår fel och misstag. Själv försöker jag bojkotta tidningar som vältrar sig i andras olycka.
  Jag är säker på att de inom media inte alls är bättre själva. Det är
  så lätt att döma andra hårdare än sig själva.

  Kram Elisabet

  SvaraRadera