söndag 6 april 2014

Ruggigt värre........

Jag fryser/ryser fast jag bara är inne. I vår förening delar vi alla på uppvärmningskostnaden vilket jag tycker är synd. Men huset är från -65 och det fanns väl ingen annan teknik då. Vi har tydligen någon form av " kännare" som sitter utomhus och reglerar värmen inne, lika för alla.
Så idag har det ju varit ganska hyfsad utetemperatur och då sänks värmen på elementen. Sådana stunder längtar jag till huset där jag när som helst kunde elda i kaminen och få den goa värmen.....
Duggregn gör det ju inte lockande, för mig iallafall, att sticka ut näsan
Så något kul utomhus har det inte blivit idag....men nu började  jag plötsligt längta efter torkade bananer-ekogodis! Men mina är slut sen länge.....sen började jag tänka på varför jag inte torkar frukter själv och de enda som jag har hemma och som passar är några jordgubbar.
Här är en länk som jag använt mig av,Torka frukter

Ska bli jättespännande att se och smaka
Kanske någon har torkat själv och har något bra tips?

Nu blir det Mästarnas mästare och senare Annika Bengtzon.......

Trevlig kväll och ha det gott ni som laddar upp för jobbarveckan

5 kommentarer:

 1. Jag har aldrig provat att torka frukt, men det ska bli spännande att höra hur jordgubbarna blev. Kram

  SvaraRadera
 2. Det undrar jag om det är så lyckat, läste på din förklaring. Det gäller ju att du passar
  gradantalet 50+, Förstår att Du känner skillnaden med värmen. >Det bliver lite
  rått den här tiden. Här kan man inte klaga, men jag tager på mig sjal ibland når
  det varit lite ruggit. Frys inte Maj tag på dig något varmare- En kram kanske värmer lite
  från mig. Hajan

  SvaraRadera
 3. Jodå, vi har torkat både det ena och det andra. Vi köpte en elektrisk frukttork för ett par år sedan så det har blivit en del.. Rabarber är en favorit..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Men, usch då - fryser du - inte kul! Du får ta en pläd om dig och raggisar på fötterna när du sitter still och tittar på Tv. Jag satte ner graderna på värmepumpen häromdagen, men jag känner nu ikväll att jag nog får öka på några grader. Det var en bra investering när vi satte in den för några år sedan. Alltid varmt och skönt!
  Må så gott och hoppas värmen återvänder!

  SvaraRadera
 5. Vi eldar med ved i pannan, har egen skog, jobbet gör vi själva, det finns även en elpatron, 'uti fall att' . . . . och fast det är varmt i huset kan man ha sådana dagar då man ändå fryser. Då tar man på sig lite mer, inget konstigt med det. Idag t.ex. tog jag på mig en mössa (inomhus) *fniss* ja sanning. Ett ruggigt väder kan göra att man fryser, det är väl onödigt att frysa när det finns massor av klädes 'paltor' att ta till.
  Ja skulle det komma någon som inte känner mig, tog jag av mig mössan, annars är risken att folk börjar undra ??? hi hi hi......
  Håller jag bara huvudet och fötterna varma är allt okej. Så visst är jag sexig ibland när det är läggdax, tycker min gubbe, *fniss*

  Lite svikthopp blir man också varm av, hi hi . . .
  God natt/ Eva

  SvaraRadera