söndag 10 augusti 2014

Plastblommor /inga blommor eller vad.......

Just nu är jag så oerhört trött på mina ute växter. Jag som annars tycker jag lyckas ganska bra med växter särskilt inne men också ute. När man köper dem så är de så fina och  på bruksanvisningen står det ofta ....blommar vackert hela säsongen ända fram till september........Jag vet att större krukor, bättre jord mm kan vara en lösning men inte hela hemligheten.   Här kommer några bilder som gör mig ledsen.....både för att växterna kostat mycket pengar och därför att jag älskar fina blommor!!
Grrrrrrrrrrrr

DET finns massor av tv program om trädgård/blommor med bara fina växter. JAG skulle vilja ha ett program där de visar misslyckade växter och hur man gör för att undvika det/ev om det går att rädda växten.    Har ni ex på några misslyckanden ?


Minns inte om jag skrivit liknande inlägg förr men det upptar hela hjärnan för tillfället!!!!!!
Några bilder när de fina och hur blommorna ser ut idag
och nu ikväll
klippt ner den innan jag slängde den
Stäppsalvia som jag inte har en aning om hur den ska fortsätta blomma . Den är väl helt torr?
Ska slänga dem en efter en. Klippte av några dahlior och får glädjas åt dessa några dagar
Känns redan lite bättre bara genom att skriva om eländet!

MEN vad gör jag nu till hösten? Det blir inga nya inköp av astrar, krysantemum eller liknande.
Får fundera på det.....eller har någon något tips?

Nu väntar jag på del 2 av Millennium och ska fixa till några goda mackor att mumsa på

12 kommentarer:

 1. Ohoi! Joda, noen taper seg utrolig raskt når de kommer i min varetekt... Chrystantemum, f.eks er helt håpløs sammen med meg. Spurte fortvilet gartneren der jeg hadde kjøpt den rådyre hortensiane om den ville blomstre igjen hvis jeg klipte de visnende blomstene "Til neste år" sa han. Jadda.
  Steppesalvien blomstrer gjerne en gang til om man klipper ned de visne stilkene! Ikke kast!
  Ja, det hadde vært bra med et sånt program :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Maj ja nu när sommaren och augusti går mot sitt slut så blir ju en del blommor fula, för mycket sol för lite regn, en del av mina börjar också bli fula, så en och en åker iväg. Pelargoner tycker jag är den bästa sommarblomman. Det är bara att ta nya tag och invänta nästa sommar. Ha det bra. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Bra idé med ett program hur man räddar "skabbiga" blommor....en slags blomakut. Jag tror faktiskt vi är ganska många som har problem med att få växter att överleva och vara så tjusiga som de är när man köper dem. Kram

  SvaraRadera
 4. I efterhand: titta nu på Män som hatar kvinnor i lugn och ro.

  SvaraRadera
 5. En del växter vill kanske helst växa på friland, tro jag, du har väl kanske inte vattnat tillräckligt och växter i kruka kräver mer än andra. Ja det är inte lätt, men det är så att vi går sakta mot höst och växterna orkar inte 'hänga med' mer, den ovanligt varma sommaren har gjort sitt. Jo då många växter har även här 'tappat sugen', men det blommar lite ändå, tänk på att allt har varit många veckor 'före sin tid', tack vare den långdragna värmen. Nu är ju boll-krysantemum en växt som många sätter i krukorna.
  De kan ju förgylla tiden ett tag till frosten kommer.
  Häng inte läpp, det kommer en ny vår-sommar . . .
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Hej Maj!

  Jag tror att det varit svårt för alla att hålla blommorna fina denna extremt varma sommar! Dahlia har jag aldrig lyckats med, är som en snittblomma tycker jag!
  Så roligt med besök av lilla barnbarnet, ja, nig är det den största glädjen, det håller jag verkligen med om!
  Tack för din rara kommentar hos mig.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 7. Stäppsalvian som är perenn blommar ju inte så länge så det är inte konstigt om den gav upp. klipper man ner den tidigt och har lite tur händer det att den blommar om. Med ettåriga blommor gäller det annars att plocka bort alla vissna blommor för att lura blomman att tro att det inte är höst än. Tillåts den att sätta frö tror den att den gjort sitt och lägger av för året. Plocka och åter plocka, det är det som gäller. Annars finns det såna som jag som säljer nya, ;-)

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Visst är det trist när de bara vissnar... dyra är de också. Nu vet jag inte i vilket läge din balkong ligger, men är det åt söder så blir det nog bara för varmt och soligt för en del. Jag misslyckas ständigt med en hel massa blommor... men pelargoner är bra. de flesta tål både sol och värme bra och får de bara vatten och näring så blommar de länge, länge. Dessutom finns de i hur många varianter som helst - själv är jag förälskad i doftpelargoner. De har inte några stora blomklasar, men små vackra blommor och ett bladverk som doftar underbart av t.ex. lavendel, citron eller mint...
  Området kring Westerqwarn är verkligen fint. Vi åker dit då och då och njuter av de fina omgivningarna utmed Strömsholms kanal.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. På något sätt känns det inte så konstigt att växterna inte mår så bra. De har väl fått en chock av den hemska värmen som varit hela sommaren.. Jag själv kände mig allt lite vissen och trött när det var som varmast..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. lilla gumman, det är fler än Du som misströstar. Detta eländiga väder gör ju att man kan inte lyckas, ni har ju haft både sol och regn om vart annat. Håller med Dig inget är sig likt alls nu för tiden.
  De var ju lite fina ändå, tycker jag.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 11. Hej Maj!
  Förstår att du misströstar. Jag har också haft otur med en del sorter. Jag tror att det varma vädret har gjort att en del växter bara inte orkat och sedan alla slagregn massakerat de blommor som överlevt. Jag var ute igår kväll och rensade bort en del och flyttade om lite krukor, så det ser ganska skapligt ut. Jag kan rekommendera murgrönor av olika sorter och särskilt den murgrönan som klarar vintern. Fetbladsväxter gillar jag skarpt och planterar i olika sorters krukor + att jag dekorerar med fina stenar och pinnar och kanske en liten ljuslykta. Prova ska du se och fetbladen och vintermurgrönan kommer ju igen nästa år. :-)))
  Lycka till och kram!

  SvaraRadera
 12. Precis så där ser det ut här och där här också! Det är lite ledsamt, men jag rensar bort, fast det svider, det gör det.
  Intressant det du skriver om eko produkter, för det är så jag också upplever det, jag känner ingen större skillnad, eller jag känner ingen skillnad alls, egentligen.
  Trevlig helg,
  Agneta kram

  SvaraRadera