måndag 30 juni 2014

Fotboll och lite Nils Ferlin.

Idag laddade jag inför matchen Frankrike-Nigeria med lite kalorier. Citronmarinerad varmrökt lax ,hemgjord potatissallad och nya favoritölet. Blev kanske aningen för mycket vitlök i salladen men gott iallafall
Oj.....jag skriver och tittar samtidigt och nu plötsligt blev det byte till Kunskapskanalen. Grrrr hittar inte den utan får  ringa sonen som fixar ett nummer på den kanalen. Är inte sånt irriterande, att de byter menar jag? För naturligtvis hade det blivit mål under tiden....men ännu kan fransmännen och även vi inte luta oss tillbaka fast det inte är många minuter kvar.

Sen undrar jag varför pappor med söner som spelar fotboll på gräsmattan direkt utanför Lyan måste skrika så att jag inte hör kommentatorerna?? Och de små tjejerna skriker lika högt när de gungar....funderar på fetvadd i öronen!
Yes....nu gjorde Frankrike ett mål till.....klart alltså!

När jag tänkte på skrikandet kom jag att tänka på att jag aldrig hör något från den person som bor ovanför mig. Underbart! Därifrån var det inte långt att tankarna styrde mot Nils Ferlin och han kända ord ur
 

Nils Ferlin siluett
Ferlin Signation
Möten och reflektioner


 Man dansar däruppe - klarvaket
är huset fast klockan är tolv.
Då slår det mig plötsligt att taket,
mitt tak, är en annans golv.

Den som vill kan läsa mer om Nils Ferlin finns en LÄNK HÄR

Ja, nu funderar jag om jag ska se deckaren Mysteriet på Moulin Rouge eller fotboll igen......får se vad det blir.

Trevlig kväll önskar jag från ett soligt Gbg/
2 kommentarer:

 1. Ser festligt gott ut det där på din tallrik :)
  Vitlök...hääärligt!

  Jag har alltid tyckt om Ferlins dikt. Just den.
  Här har vi mestadels "helagårdenskriiiker"...lustigt det där, förr i tiden lekte barnen och pratade, så ur led är tiden på det viset också känns det som. Hihi ibland har man lust att vråla "sluuutaskriiik, praaata istället", men det är bäst att slå dövörat till bara så gott det går.
  Kan ändå oftast vara lite jobbigt när man älskar frid och ro, och vindens sus...

  Kramen Eva

  SvaraRadera
 2. Ser jättegott ut! Är det potatissallad? Hemmagjord?

  SvaraRadera