fredag 19 december 2014

Pysseltips.......

Det känns som om jag också måste visa ett pysseltips. "Alla" morgonprogram, matprogram, flera bloggar mm har ju massor av pyssel.
Jag är väldigt försiktig med levande ljus, vanliga och värmeljus.*HÄR kan ni läsa mitt inlägg från förra året då ett värmeljus nästan skrämde vettet ur mig.
Har aldrig ljusmanschetter i vanliga fall men nu fick jag lust att fixa sådana i folie. Och naturligtvis hittade jag inte folierullen så det blev att improvisera lite
Tom påse
vändes ut och in
klippte en lagom stor remsa
vek dubbelt och klippte flikar
ser att jag måste justera ena ljuset men annars är jag nöjd 
Ikeas ljus brukar aldrig rinna , iallafall inte de vita, men om dessa gör det så hoppas jag att mitt pynt stoppar  stearinet.
Passade på att pynta till min lilla gran, så grön och grann. Klippte till några bitar glitter men jag vet inte om de får stanna kvar. Kanske byter jag mot lite vadd istället.
Glittrar fint när ljusen är tända

Kikar fn på Postkodmiljonären och sen blir det På spåret. Gillar frågesporter skarpt även om jag inte kan alla frågor. Man lär sig ju alltid något men sen gäller det ju att komma ihåg det också......

Trevlig kväll i julstöket önskas från Lyan

4 kommentarer:

 1. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg :) Det blev ju bra!
  God jul till dig!

  SvaraRadera
 2. Nöden är uppfinningarnas moder ,ja det tycker jag du visar bra här alltså man uppfinner någonting av det man råkar ha ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
 3. Det finns många ordspråk som relaterar till "uppfinningar". Bättre brödlös än rådlös är ett av dem. Dina manschetter blev fina. Jag har också glömt att släcka ljus och det hade kunnat bli en katastrof, men en ängel viskade - kolla ljusen.
  I morgon tänder vi det fjärde ljuset och det är inte många dagar tills julafton.
  Jag firar helgen hos min äldste son, som bor i Landvetter. såg på nyheterna att vi får inte någon vit jul. Här i Bergslagen kan det bli lite snö, vi ligger i gränszonen.
  Önskar dig en riktigt trevlig helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Det där var ju ett verkligt fyndigt sätt för återanvändning!
  Dessutom funkar det som brandskydd och skyddar underlaget mot stearindropp.
  Snyggt också!

  SvaraRadera