söndag 28 december 2014

Astrid Lindgrens okända sida......

Hej bloggvänner!  Hos mig är inte julen slut på länge länge.......och jag sitter här och mumsar på godis, clementiner och dricker Julmust. Jag bara måste ha Julmust!
För mig kommer Coca-cola alltid att vara etta bland onyttiga läckerheter men på andra plats kommer Julmusten

Nallen bara vägrar att ta av luvan och för mig kan han gärna ha den på!

Nej nu får jag bli lite allvarligare. Har just tittat på andra delen av "Astrid". Som de sa i början på serien man behöver bara säga Astrid så vet alla vem man talar om men jag tror inte alla känner till (gjorde inte jag iallafall) hennes levnadsöde.
Hennes okända son som hon tvingades leva på långt avstånd ifrån, hennes olyckliga äktenskap, hennes arbete under krigsåren osv. Bonniers förlag som tackade nej till att ge ut hennes första bok om denna mystiska flicka kallad "Pippi" osv. Underbart program!
Astrid med sonen Lars

Skrivarlyan
Sverige firar att det är FRED och världskriget slut

Tyvärr är det inte en första upplaga men ändå, tryckt 1952 .Bilden på Astrid som gungar tycker jag fångar hennes förmåga att skriva om/till barn så enkelt om svåra saker så att alla förstår Inte att förundras över att hon är läst över hela världen.För oss vuxna är ju böckerna en guldgruva.   Nobelpris?  

Naturligtvis inte det, ska ju vara så krångligt som möjligt och gärna någon som är väldigt känd i sitt land för oftast finns ju böckerna inte översatta till svenska......Ska nog hålla tyst med min åsikt för jag förstår nog inte mig på sånt säger väl de lärde......Datorn börjar krångla så det är bäst att avsluta här.
Ett Astrid fans önskar God Natt när det är dags att släcka lampan


3 kommentarer:

 1. Håller med Dig, underbart program med systrarna, pappan och hennes kära vän
  Nicklas Strömstedts mamma. Jag fick aldrig Pippi i present, men köpte den själv till min dotter. Visst är det et konstigt människoöde, så det var förr, när de fick ett barn
  som inte var välkommet. Skulle vilja ha sett Björn Skifs i går på 4an. Men det är ju 2 program som jag måste se med honom på tv4 play. Här har du en Julmustare till
  fast till Pizzan i går tog vi öl Per och jag.
  God fortsättning nu från Hajan

  SvaraRadera
 2. Jag kan rätt som det är längta så in i den efter julmust....mumsigt gott. Skulle också ha tittat på programmet om Astrid men lyckades somna en stund.
  Vill önska dig ett gott slut och Ett Gott Nytt År/kramen

  SvaraRadera
 3. Så mycket Julmust, som jag druckit under den här julen
  har jag aldrig i hela mitt liv druckit :)
  Har ingen favorit, utan har köpt de billigaste bara.

  Missade som sagt programmet om Astrid.
  Om några månader, har jag nog fått igång den nya teven.
  Eller rättare sagt fått ro att slå igång den :)

  Kramen

  SvaraRadera