söndag 2 mars 2014

I Fäders spår för framtids segrar.........

Det är ju tradition för mig sen många år att titta på Vasaloppet. Särskilt starten tycker jag är otroligt mäktig! Tyvärr missade jag den i år eftersom jag inte vaknade förrän vid ca 9-tiden.
Men utbrytningen av denna kämpe (senare i tårar på en 4:e plats)
såg ju länge länge ut att lyckas där han ensam "for fram i skogarna".MEN bara några km från mål var det flera, bla Brink från Sverige, som ville vara med och leka och på upploppet var Laugaland chanslös. Bilderna har jag tagit direkt från min TV och jag lyckas inte med att få dem skarpare. Länk till Aftonbladets artikel om Vasan HÄR
Här har vi dagens segrare Jon Kristian Dahl. Av någon anledning hoppas jag alltid på en svensk segrare med så blev det inte i år.
Vi ses igen nästa år i skidspåren från Sälen till Mora för som det står på devisen6 kommentarer:

 1. Ja, nu kom dom igen norrmännen! Men det är roligt, det är ju vårt grannland. Och det var roligt att det gick att genomföra loppet!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Glömde helt bort att det var Vasaloppet i dag! Råkade komma på det sen då de började komma mot målet, så jag kikade lite före vi for bort. Annars brukar jag se på Vasaloppet från starten om jag inte är på jobb. Många härifrån Österbotten som far dit och åker loppet. Ett år hade till och med ett helt plan fullt med åkare! Annars far de nog mest med bussar dit.
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att se speciellt målgången eftersom jag har många härliga minnen från Mora. Dessutom åker vi varje sommar igenom Mora när vi ska till Jämtland..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Det var så spännande, tyckte synd åt den Norrman som ledde så länge. Men som tyvärr inte orkade hela vägen. Jag tror inte Aron Andersson orkade heller.
  Han hade ju sådan värk i sina armar. Letat efter resultat, han hade ju 5977 i start-
  nummer. Han kanske inte orkade hela vägen.
  Det är duktiga människor allesammans.
  ha en bra dag, kram Hajan

  SvaraRadera
 5. Tittade jag oxå, trodde sändningen började 7 så jag var då uppe i god tid för att se starten, det är lika farcinerande varje år när alla drar iväg, otroligt va' folk
  Ha en fin marsvecka
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hej Maj!

  För mej det också en tradition att se Vasaloppet. Ja, dessa norrmän! Dom är verkligen svårslagna. Tyckte riktigt synd om han som ledde så länge och sedan bara kom fyra. Eller "bara" är det ju inte. Helt fantastiskt att komma på en så bra placering om man räknar i det stora hela. Men för honom kändes det nog inte så. Tycker också Kalle Moreus var så bra! Hela hans uppsyn gör mej glad på nåt sätt :o)

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera