torsdag 13 november 2014

Medelhavsskörd........

Idag kände jag att det var dags för olivskörd här i Lyan. nu måste jag ju säga att min skörd inte alls kommer att likna dessa härliga bilder från Medelhavstrakterna men jag är ändå lycklig över mitt Olivträd och att det blir åtminstone EN oliv!

Utrustad med litet silverfat, alerta smaklökar var jag alltså redo! Nu när jag återupptäckt detta med collage blir det ju självklart ett sånt.........Jag älskar oliver och nu skulle jag få smaka på mitt livs första egenodlade oliv! Stoppade den i munnen för att bita en bit och njuta av lyxen.....MEN jag lovar er att jag aldrig smakat något så äckligt!! kanske var det en inbyggd varning i den....jag är giftig, mycket giftig.......(kanske är de oätliga?)
Jag vet inte alls nu när jag tänker efter om de går att äta oliverna direkt från träden utan de ska förberedas för inläggning eller pressas till olja osv

Igår läste jag ut den bok jag skrivit om  tidigare och nu är det dags att börja med nästa, Mrs Sinclairs resväska. Födelsedagspresenter jag gillar!!


Här i Gbg har någon dragit en grå tjock yllefilt över mig och vad passar väl bättre än en ny bok att läs i väntan på favoritprogrammet "bytt är bytt". 
Vi har varmt, ca 10 gr, och pelargonerna blommar som förr. Min cyklamen blommar så fint......

Ni tröttnar kanske på bilderna med mina blommor men jag gillar dem så mycket så jag kan inte låta blir att ta kort på dem.

T R E V L I G  T O R S D A G  önskas från Lyan

5 kommentarer:

 1. Gratulerar till oliven! Det måste var jätteroligt att i alla fall odlat fram en oliv. Fast du har nog rätt, dom ska nog läggas in för att kunna ätas, men lite mycket jobb för en oliv kanske!
  Den boken har jag lagt in på min bokönskelista nu, den såg så trevlig ut på omslaget, så den vill jag läsa! Fast jag läste det som skrevs om den också och den verkar trevlig.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Grattis till oliven, har ingen aning om de går att äta direkt från trädet? Men du fick skörd det är huvudsaken! :) Vackra blommor visas aldrig för mycket! :)
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Kära kompis, inte tröttnar man på dina blommor, jag gläds med dig. Jag har inskit i det det ska väl vara så.
  kra,m från Hajanga blommor alls nu på balkongen. Maj jag tror inte Du skall äta dessa Oliver, jaa jag
  vet inte så klart, men prova inget mer.. Lycka till med allt annat.
  Här bara det regnar och allt är mörkt,

  SvaraRadera
 4. Trodde för ett ögonblick att du befann dej i ett varmt och soligt medelshavsland och smakade på solvarma oliver !
  Men att du har lyckats med en egenodlad oliv, är inte dåligt det heller ! - Synd bara att smaken inte var den bästa.
  Så roligt att få börja med en ny bok och riktigt "grotta ner sej i den" så att allt omkring försvinner. - Spännande att höra din recension av boken !
  Ha en härlig dag med din bok i handen !
  Kram / Anneli


  SvaraRadera
 5. Men det var väl ändå en skön känsla att få skörda :) Programmet Bytt är bytt är en stor favorit här också..

  Kram Maidi

  SvaraRadera