torsdag 31 oktober 2013

Halloween.....

Jag vet inte hur det är med er men själv känner jag mig lite kluven gällande Halloweenfirandet.

y

I Sverige är detta firande en relativt ny tradition men den har sin rötter i historien ända tillbaka till 400-talet kan jag läsa i Wikipedia. Ursprungligen en sed från Irland där man avslutade sin skördesäsong den 31 okt och vinterhalvåret startade.....denna natt kunde "magiska krafter" vara i rörelse skriver W. Kyrkan var inblandad i att försöka få stopp på detta firande och en påve flyttade tom datum för de kristna firandet av Alla helgons Dag från maj till 1 november.......LÄS MER OM HALLOWEEN HÄR

Jag tycker nog att det kan vara rätt kul när barn/ungdomar klär ut sig  och leker "bus eller godis" men sen.....Här där jag bor har vi ju portlås så jag väntar mig inget besök men kanske några ändå busar lite på altanen här på nedre botten. Återstår att se. MEN om någon av er firar så ha så trevligt!

Stickandet går sakta framåt och första nystanet är slut. Jag undrar verkligen om beskrivningen (egentligen till ett annat mönster) kommer att stämma som de sa i affären. Tycker den ser liten ut! Kommer att sticka bak/framstycke och sen prova. Kanske blir det en slipover istället.


Jag väntar på att min matleverantör snart ringer på dörren.....det är ju alltid något av en fest första kvällen för då har jag mycket god frukt att välja på.....längtar!
Ikväll tittar jag på "Gunde" , fortsätter att sticka och kanske läser lite också.

Fortsatt trevlig kväll!

PS. Nu har de varit här och det här köpte jag, både nyttigt och onyttigt!

1 kommentar:

 1. jaa, det är lite kluvet för mig med , med detta firande. Men jag har plockat ihop
  lite kronor, och lite tablettaskar om de kommer någon.
  Jag vill inte ha bus. Ha en bra helg nu, jag får ju två från Göteborg som kommer.
  Men de bor på Scandic Norr. Så det bliver mat här, men det är klart, så allt ordnar sig.
  På Söndag kommer sonen och vi skall tända ljus uppe vid Gravlunden. Han ville det,
  så då följer väl jag med då. kram från Hajan

  SvaraRadera