onsdag 7 maj 2014

Lär känna Sofia Hellgvist lite mer.....

Eftersom jag har gott om tid som pensionerad eller "friherrinna" så läser jag rätt ofta på olika nättidningar. Aftonbladet tex är ju en riktig skvallerblaska och missar inget tillfälle att skriva något negativt om tex vårt Kungahus.
Igår kom jag oplanerat att titta på ett program på TV3 där Reneé var programledare. Ett helt fantastiskt reportage som jag tycker ni måste titta på. Där kan man se vad media underlåter att informera oss om.
Om Prins Carl Philip och Sofia brukar man väl mest läsa liknande
Men i detta reportage får man stifta bekantskap med en fantastisk kvinna och hennes arbete för barn i Afrika . Gå direkt till tv3 Play eller denna länk om Projekt Playground-en galen dröm


Enligt min mening är hon en stor tillgång för oss och förstås Prins Carl Philip mfl. Om ni inte redan sett det missa det inte!
Tänk vilka otroliga möjligheter vi har att visa stimulerande, intressanta mm program i tv (som nästan finns i alla hem) istället för att mata oss med bla  negativa ofta felaktiga "fakta",amerikanska serier osv

Självklart menar jag inte, det vet ni, att jag/vi inte ska hålla oss informerade men det ena borde inte utesluta det andra.
Och vem köper kvällstidningar som till stor del handlar om skandaler, vem som gjorde bort sig mest i ett visst tv program, bantning,bröstförstoring och liknande.
När jag flyttade hemifrån på 60-talet var det en självklarhet att ha en morgontidning och kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet. Det var tider det....säger jag med visst perspektiv.

Fortsatt trevlig dag!

4 kommentarer:

 1. Hej, jag avskyr skvallerblaskor. Dagens sanning är att jag inte köper eller läser några sådana tråkiga 'nyheter'. Det räcker att läsa löpsedlarna, (man kräks).
  Kändisar får leva sitt egna liv som de vill, jag bryr mig ej, de är väl som alla vi andra. Jag hade en moster som slukade allt, hon sa alltid: har du hört eller har du läst att den och den har gjort si eller så, oj oj så hemskt. Men sen kom den riktiga sanningen fram, allt var bara ljug. Men fastän jag sa till henne att dra av mer än hälften av historien så skulle hon ändå läsa all skit.
  Jag är precis tvärt emot henne, jag tittar knappt på Tv sommartid, i så fall kollar jag de bästa fina programmen som du skrev. Man beundrar folk hur de kan och orkar.

  Så gott att någon ta hand om din rabatt, då har du tid till annat. Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 2. Visst är De duktiga flickorna. Det har jag sett förut. Håller med Dig, Aftonbladet är
  en skräptidning, rör i all skit så mycket de kan. Du kan ju kolla på Expressens sida
  där är en liten film om våra kungliga ett par ggr i veckan. Det är klart när jag skall skriva vad han heter hasr jag redan glömt det. Han är rolig ibland , tagit upp lite
  dumma saker som när kungen svarade hur Silvia mådde, hon mår inte alls
  bra svarade kungen, hon skall visst ta bort öronen. Det hade ju varit lite mycket den gången om kungen själv. Jag skrattade at allt sammans, jag skiter i vad
  kungen hade för sig för 25-30 år sen.
  din blogg är härlig tycker jag. en onsdagskram från Hajan

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om filmen - nu har jag tittat på den!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hej Maj!

  Har sett lite av programmet och håller verkligen med dig, vilken duktig tjej! Vilken tillgång för kungahuset! Man blir så in i bomben trött på allt skit som skrivs då det är bara inte klokt!

  Önskar en skön helg till dig
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera