torsdag 11 april 2013

Slappardag idag......

Nu har den härliga solen lämnat Göteborg och det är mulet, grått lite duggregn......så jag har varit inne och bara slappat!
Tvättmaskinen surrar ju självklart i badrummet och låter nästan hemtrevlig.

Vi har en biograf här i Göteborg som heter Roy och ligger på Avenyn nära Poseidon. Jag har aldrig varit där och sett deras speciella föreställningar...ibland är det live sändningar av opera, balett mm men det jag har köpt biljett till är denna Konsertfilm. Gissa om jag ser fram emot den! På lördag 16.00 sitter jag där....


Till lunch idag blev det en favorit (har nog skrivit om den tidigare). När jag besökte Mästerkocken i Staffanstorp i helgen rekommenderade han sirap i denna rätt. Har aldrig smakat det. Har ni?

Bruna bönor,potatis och lättrökt korv

Ni som varit följare länge vet att jag är en "aktiv konsument".....senaste tiden har det varit lite si och så med engagemang av olika slag. Tex har jag inte läst en bok på ca 3 mån jag som brukar läsa minst en bok i veckan......
Men häromdagen ilsknade jag till på "färdigköpt sallad" som jag köpt 2 ggr på Willys. Det blev ett samtal till deras kundkontakt där hon berättade att isbergssalladen som ingår i färdig mixsallad kan bli förstörd om "kylkedjan" inte fungerar. Hon sade sig vara tacksam att jag hörde av mig och hon skulle be sin utesäljare att kolla upp det hela.......tror att man måste påtala felaktigheter annars kan ju inte leverantören veta att produkten inte är till belåtenhet.
I mitt fall (inte alltid) fick jag värdecheckar på tre stycken nya sallader.....Tummen upp för bra kundvård!


"Man hinner nästan hur mycket som helst,
bara man inte gör sig någon brådska."
Gösta Ekman7 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut man ska säga till i affären om något är fel. Inte ska man betala fullt pris för en dålig vara. Det ser ut som bruna bönor på tallriken. Det har jag alltid sirap i, men jag har stekt fläsk i stället för korv till. Mums! Ha en bra kväll.

  SvaraRadera
 2. Jag kan se min blogg i min nya mobiltelefon och ser att det är lite oordning på bilderna. Konsumentinlägget ska inte vara sist utan det ska ordspråket vara.....mycket har löst sig men inte uppdatering av bilder vid alla tillfällen, tyvärr

  SvaraRadera
 3. hejsan hade gått och lagt mig, men kunde inte somna var så hungrig.
  Har nu inmundigat en banan, så det känns lite bättre. Angående Bruna bönorna så hade man alltid sirap i när man kokte dem. Jag läser inte lika mycket nu som förr heller,jag har inte hört färdigt på talboken heller. Men jag har så mycket annat för mig så jag hinner inte med det. Men jag trivs bra ändå, men saknar min gubbe väldigt, jag blev ju arbetslös förmiddagarna sen han gick bort.
  men jag klagar inte det kommer nog att bli bra detta med.
  ska vi försöka att sova lite, natti,natti Harriet

  SvaraRadera
 4. sirap i brunabönorna det ska jag testa nästa gång
  jag får nog erkänna att jag är dålig på att klaga i affären
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Hej! Roligt att gå på en konsertfilm! Vad gott maträtten ser ut!
  Så klart man ska säga till om man är missnöjd på varor som man köper! Hoppas bara att de fixar saken!
  Önskar dig en mysig fredag!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 6. Det är bra att du lyssnade på "Mästerkocken" och använde sirap i bönorna.Tyckte du om det? Jag håller med Gunnel om att det skall vara knaperstekt fläsk och inte korv till denna delikatess. Det finns ju inget bättre än den svenska husmankosten som t.ex rotmos med fläsklägg,fläsk med löksås,dillkött,raggmunk,strömming med potatismos,stuvade makaroner med falukorv och vi får inte glömma biff ala lindström. Det finns mycket mer som frestar smaklökarna men det får du komma på själv.
  Bamsekramar
  Tommy

  SvaraRadera
 7. Bruna bönor är definitivt inte min favvorätt. Men dom som tycker om det brukar ha det som sin bästa rätt.
  Önskar dig en riktigt härlig helg.
  AC

  SvaraRadera