söndag 30 juni 2013

Hej igen!

Ja, det är väl inte precis så här jag känner mig.....
men jag är som man säger "uppe och hoppar"......kollar på tv, läser,spelar Wordfeud , svär lite tyst över förstörda växter (regn,regn) och lagar lite lättsmält mat.
Kokt rödspätta á la Majsan med kokt potatis.....Kunde varit mer kryddat!
Lök,vitlök,persilja,dill,vitt vin salt o peppar

Nu har ju den sk "Almedalsveckan" startat och då antar jag att journalister mfl media kommer att rapportera om hur otroligt dåligt allt är här i Sverige (jag vet och tycker att mycket kan göras inom olika områden) och då blir jag glad när jag läser denna ARTIKEL I GP


Första plats har Kanada och  tredje plats Schweiz.......

Ha fortsatt trevlig söndag!

lördag 29 juni 2013

Liten paus......


Sängläge hela dagen med lite krämpor här och där......bla feber

Återkommer när jag är piggare.

fredag 28 juni 2013

Kan det vara förkylning på G......

Idag har varit en sån där ruggig dag......när man är varm samtidigt som man ryser/fryser. Det har gjort att jag inte varit utanför dörren...jo en liten stund på altanen. Jag har ingen snuva, ont i halsen mm men jag tillhör dem som blir dålig så fort tempen är över 37,5....Så jag förstår inte alls de som jobbar och påstår sig har runt 38 gr.....Hoppas det är bra imorgon!

Tittade just på Skärgårdsdoktorn och Samuel är ju för bra i sin roll....men usch vad sjukdomar hela tiden!
Det har såklart blivit en och annan glosa idag med . Kul är det men svårt! Vi som läst något språk där man böjer exempelvis...I am, you are, he she it is.....osv  och är vana vid det tycker nog att det är ovanligt att man böjer verben med olika ändelser. Och beroende av ändelsen vet man vem/vilken som gör något..... Skrev jag vad länken var? Babbel.com. Det finns många språk att välja på och det är billigt tycker jag.

Jag kommer att röja successivt i lyan. Sälja på Tradera,ge bort,lämna till återvinning mm. Idag har jag lagt upp en auktion på Tradera där man kan köpa "putsgarnityr till hagelgevär".....jaktgrejer igen! Får se om någon nappar på detta. Finns ju folk som samlar på allt känns det som


GP har varje år en Bildtävling. På många bloggar som jag läser finns ju de mest fantastiska foton och jag tycker ni ska testa att vara med i fototävlingen. Temat är Sol och sommarregn. LÄS MERA HÄR

Önskar fortsatt Trevlig kväll!


torsdag 27 juni 2013

vagare in cerca di preda.....

Tack till bloggaren "Vitsippan" som tipsade om det italienska ordet för nya favoriten....ja, ni fattar ...vaskrensaren!
Idag har det inte hänt något särskilt, Det har "rullat" på.......
  • övar min italienska med varierande framgång
  • sorterat ut två små vita påsar med kläder till klädinsamlingen (de hämtar vid dörren)
  • kände för att återvinna en vällingkartong till tidskriftssamlare
  • varit med en vän och tittat på lägenhet
  • just gjort kvällsmackor
  • fotat rosen vid min ingång Den är så vacker !

    Och några bilder här



    Klädde med presentpapper jag hade hemma



    Och nu blir det TV2 "De andras liv" . Oscarsbelönad som bästa utländska film men troligen en ruggig film om forna Östtyskland mm.Har alltid intresserat mig för ondskan och då kan jag inte hoppa över Öst/Västtyskland.....För er som inte är uppe till 24.00 säger jag bara
     

onsdag 26 juni 2013

Om jag inte behövt en vaskrensare....(undrar vad den heter på Italienska)


Idag skulle jag aldrig fått för mig att gå ut, trots att jag köpt ny regnkappa, om det inte varit för att det var absolut nödvändigt......om ni tröttnar på att jag skriver om stopp i diskho mm så är det inget mot vad jag är trött på att i "min krångliga diskbänk" inte kunna diska pga stopp.


Igår haffade jag en manlig granne och undrade om han hade en "vaskrensare".....men tyvärr inte. Han hade aldrig haft några problem med sånt.....Varför är det bara jag som råkar ut för sånt tänkte jag och drabbades av tycka-synd-om-mig lite grand. Men idag leker livet igen! Tänk att en sådan liten grej kan göra en så glad......för nu har JAG fixat det.
Det som däremot inte var en hit i regnet var att handla i en papperspåse, sommarskor med hål i.....tur att det inte är så långt att gå från bussen och hem.

SEN till dagens bästa! Jag har tidigare gått på Folkuniversitetet på några kurser i Italienska men de sista åren har det inte blivit av att fortsätta och jag har inte övat heller.....men av en händelse stötte jag på en kurs på nätet (babbel.com) där jag kan lära mig lite mer.....jag tycker att mycket är väldigt lätta ord mm men det kanske beror på mina förkunskaper. Jag hoppas mycket av detta men det tar väl ett tag innan jag bloggar på Italienska....fniss!
Tagit några foto så kan ni se lite hur det fungerar. Det är ljud också!


Svårare än man tror att skriva orden


Nu blir det nog ändå senare kvällar här i lyan!

"Den som vill mycket
är rikare än han tror."
Camille Goemans


tisdag 25 juni 2013

Pandora....love it!

Jag fick mitt första smycke från Pandora när jag fyllde 60 år. Det var ett armband med berlock från en kär vän jag känt sen vi var i 20-års åldern.
På den vägen är det....det har blivit några fler berlocker vid särskilda tillfällen och ett armband från arbetskamraterna vid pensioneringen. Så Pandora är mina favoriter!





När jag sålde "pappas stolthet", älghornet jag berättat om tidigare så bestämde jag mig för att köpa ett litet smycke för pengarna. Det blev detta lilla hjärta med kedja. Jättefin butik finns i mysiga Viktoriapassagen här i Gbg   LÄS OM DEN HÄR

Jag har ju letat länge, länge efter en pall och nu tror jag jag hittat den i den härliga butiken "Grandma´s". Bilden visar ett skyltex men pallen finns i svart, vitt och teak. Kanske blir det den vita. Den är stadig och det bästa är att den kan användas som stol för den är gjort i "sitthöjd". Två flugor i en smäll! BUTIKEN FINNS HÄR

Ni som följt mig vet att jag gillar min altan så mycket och att jag är så glad över mina växter. Innan detta regnande och regnande var denna blomma superfin men tyvärr kommer den att ruttna och blomsterförsäljaren har inga fler. Ledsen över det! Nu håller jag tummarna för att min fina persilja som var ett praktexemplar kommer att överleva. Urtrött på skyfall!
Ingen rolig syn
Ikväll blev det ett avsnitt av Morden i midsomer på TV1. Faktiskt ett avsnitt som inte sänts sådär "1000 ggr" i repris.








måndag 24 juni 2013

Gjort litet av varje...

Känner mig faktiskt ganska nyttig idag......

  • tvättat
  • röjt i hallen och nu är alla kartonger borta där
  • flyttkartonger mm till förrådet (ligger väldigt nära)
  • gav bort ett par jättefina italienska skinnskor till en rar grannfru
  • hon ville även ha två dukar som jag tänkt lägga i återvinningen
  • varit till Frölunda torg och pantat burkar 
  • postat mina vinster när jag var på Frölunda Torg
  • köpte mig ett linne att ha under blusar
  • motstod all REA/Sale vilket ger *****
  • slängt tidningar,plast,burkar,metall i återvinningsstationen
  • köpt jordgubbar att mumsa på
  • fick leverans från Cooponline som är uppackat och klart
  • köpt kemikalier till mitt krånglande avlopp men vågar inte använda det
  • pust...nu borde jag vara trött! Kom inte på något mer för tillfället
Här kommer några foto från dagens äventyr

Tänker inte skruva något mer iallafall

Hemköp Frölunda Torg där jag pantade burkar

Kan verkligen rekommendera denna yoghurt till bären
 Så det allra bästa till sist. Ett fint kort från kära vänner. TACK!

Ha en fortsatt trevlig kväll och tack till Mamma C för tipset om dessa länkar

     
     

söndag 23 juni 2013

En HJÄLTE som borde hyllas istället för att behandlas så här....

När jag läser artiklarna om Mikael Andersson blir jag såååå upprörd så jag saknar ord att beskriva vad jag känner.

Jag förstår att det måste finnas regler, jag förstår också att vid en gräns oavsett ämne så drabbar det många som känner sig orättvist behandlade MEN I DETTA FALL måste det väl ändå finnas möjlighet till en tolkning av reglerna så att M A och hans familj kunde slippa den stress som beslutet från FK framkallar. För lagen är densamma men tolkningen har ändrats......

Han och hans familj är HJÄLTAR ! Jag tror inte det är många i vårt land som har detta handikapp och om det finns det så är de väl värda all vår stöttning !
Göteborgspostens artikel kan ni LÄSA HÄR

Här är ett utdrag ur artikeln!!
- Det är jättepositivt att lära sig klara sig själv och de som behöver stöd ska få det utifrån sitt behov av hjälp. Ytterst är det kommunen som har ansvaret. Den har olika typer av stöd och kan göra bedömningen att en annan typ av stöd är mer lämpligt.

-Lära sig klara sig själv.....jag tappar nästan andan! Som denna HJÄLTE kämpat i alla dessa år.....

Kanske blir jag mer upprör än många andra för att jag (via min fd man) känner M A svärföräldrar , underbara människor med en underbar dotter som är Mikaels fru. Jag har träffat honom personligen och är en stor beundrare av honom. Han har sådan utstrålning så efter en kort stund tänker man inte alls på att han har ett handikapp. Det är ju så att han är utan armar och ben men människan Mikael är fantastisk. (ni förstår vad jag menar)

Om ni inte redan gjort det tycker jag ni ska läsa hans bok "Armlös,benlös men inte hopplös"...LÄNK TILL BOKEN HÄR
Oj, när jag skriver "armlös" reagerar felstavningsprogrammet och tror väl att det ska vara ärmlös.

Aftonbladet har också en artikel LÄS DEN HÄR . Där finns uppgift om att det kommer en repris av den TV dokumentär han medverkat i, Titta på den!

Önskar dig/er all framgång i kontakten med myndigheterna Mikael med familj !




Det finns fler video på Youtube varav en är  här  SE VIDEON HÄR



Idag är det Annan dag .......

Visst känns det lite som Annandag Midsommar idag.....

Jag har kommit i kontakt med mina vinnare och skickar vinsterna snarast möjligt. Jag har ju ingen post med paketinlämning här hos mig men håll ut de kommer.....

Lisa-Maja,Mandelhjärta och Maja är vinnarna

Läser på Bloggarna om härligt midsommarfirande och det är en ljuvlig tid nu. Vi hade tur här i Gbg för det blev aldrig det där förfärliga ovädret som det varnats för.....ska sluta, tror jag, att läsa om vädret utan titta på himlen istället!

Jag var hos Fia och det var så trevligt! Hon är helt underbar och Farmors hjärta klappar extra för henne!


Gör ett nytt inlägg om en sak som upprör mig alldeles förfärligt men vill inte skriva om det här tillsammans med fest och glädje!
Har sett att jag har över 11000 sidvisningar (hur det nu räknas?) och är jätteglad för det. För jag tolkar det så att det jag skriver ändå är intressant och betyder något litet för någon därute .......Kram på er för utan läsare ingen blogg!






fredag 21 juni 2013

Nu har jag dragit VINNARNA i lotteriet........

Ja, nu är det Midsommardag och mitt lotteri är slut för denna gång. Tycker själv att det är jätteroligt med lotter och tror mig om att ha tur i lotteri.....
Tänkte vänta med att att dra vinnarna tills imorgon bitti men jag kunde inte hålla mig.....







Tyckte att denna asken var trevlig att lägga lotterna i denna helgen! Ni kan skymta ett foto i bakgrunden på kortet där klockan är med. Det är min farmor och farfar som är "vittnen"......


Och nu ett stort GRATTIS till vinnarna som är i tur och ordning:


Om ni som vunnit klickar på min Profil finns möjlighet där att skicka e-post till mig och meddela vart jag ska sända vinsten. Kommer så snart som möjligt efter helgen.

***** FORTSATT TREVLIG MIDSOMMARHELG *****

torsdag 20 juni 2013

Midsommarafton.....




ÖNSKAR ER SOM TITTAR IN EN RIKTIGT

HÄRLIG

MIDSOMMARHELG


Och lite härliga toner kan ni lyssna på HÄR (Fiol och folkdans)

eller Hugo Alfvéns Midsommarvaka
eller allas vår Evert Taube som sjunger Sjösala Vals

Midsommarfin i håret....

Idag var det dags att åka till city och fixa till lite ny färg i håret. Det kanske inte syns så stor skillnad men det känns bra!
Det är inte långt från frissan till Trädgårdsföreningen så jag gick dit för årets första besök. Det såg lite glest ut i rosrabatterna och jag får verkligen hoppas att det inte har blivit mycket förstört under vintern. Tog några foto i denna ljuvliga park mitt i city MER FINNS ATT LÄSA HÄR







Numera finns fina planteringar, mer åt det vildvuxna hållet, i skuggan under träden.

Gillar inte riktigt denna plantering. Förra årets var vackrare





Vresrosorna blommade flitigt! Älskar dem och dess doft.





På hemvägen sålde de svenska jordgubbar och det gick bara inte att motstå dem. Så nu är det stor glass-och jordgubbsfrossa på altanen. Strålande sol och ca 25 gr. Kan inte låta bli att tycka att vädergudarna är fel ute när de ska bli dåligt väder på självaste midsommaraftonen......



Tror jag ska titta lite på Ernst men innan dess vill jag påminna om min lilla utlottning. Hög tid att anmäla sig om Du vill vara med!